Mozečková omáčka
55 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 100gramůTelecí mozek
- 30gramůSádlo škvařené
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10gramůJíška instantní
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
250 mg
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Mozeček spaříme a odblaníme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mozeček a podusíme 5 minut. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pánev zakryjeme a podusíme 20 minut.
- 2Posypeme posekanou petrželkou, zahustíme jíškou, vaříme ještě 5 minut a omáčku odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.