Mozečkové krupicové noky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůTelecí mozek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
760 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaněný a omytý mozeček podusíme na cibulce s máslem, kořením a solí.
- 2Po částečném vychladnutí přidáme krupici, vejce a vše dobře promícháme.
- 3Z hmoty pomocí lžičky vykrajujeme malé noky, zaváříme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut.
- 4Uvařené nočky podáváme v horkém vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.