Mřížkovaný medovník

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše smícháme mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, ohřátý tekutý med, 1 vejce, jedlou sodu, skořici, nadrcený hřebíček a citronovou kůru. Podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
  • 2
    Dvě třetiny těsta rozválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a poklademe zbylým těstem nakrájeným na proužky. Z proužků vytvoříme mřížkování.
  • 3
    Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.