Mřížkovaný medovník
60 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaCitronová kůra
- 6lžicMarmeláda ostružinová
- 1hrstOřechy vlašské
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, ohřátý tekutý med, 1 vejce, jedlou sodu, skořici, nadrcený hřebíček a citronovou kůru. Podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
- 2Dvě třetiny těsta rozválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a poklademe zbylým těstem nakrájeným na proužky. Z proužků vytvoříme mřížkování.
- 3Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.