Mrkev a růžičková kapusta na smetaně
50 min.
Ingredience
- 200gramůKapusta hlávková
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Očištěnou kapustu vložíme do malého množství vařící vody a dusíme do měkka. Ocedíme a necháme okapat.
- 3Měkkou mrkev i kapustičky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.