Mrkev podávaná glazírovaná

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
934 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
  • 2
    Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
  • 3
    Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.