Mrkev s fazolkami na smetaně
60 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, nakrájíme na proužky.
- 2Očištěné fazolky pokrájíme na delší proužky, vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka. Ocedíme je, necháme okapat.
- 3Potom mrkev i fazolky osmahneme na másle, podlijeme smetanou, podusíme, podle chuti přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.