Mrkev s kokosem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
31 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka.
  • 2
    Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
  • 3
    Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne.
  • 4
    Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme.
  • 5
    Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.