Mrkev s kokosem
45 min.
Ingredience
- 90gramůKokosová moučka
- 3decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4plátkyZázvor celý
- 350gramůMrkev kořen
- 350gramůPastinák
- 0,25lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceMandle mleté
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMandle plátky
- 5kusůKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
31 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka.
- 2Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
- 3Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne.
- 4Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme.
- 5Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.