Mrkev sterilovaná

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme malou, velmi mladou mrkev. Očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou, zchladíme ve studené vodě, oloupeme a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr a sůl rozmícháme v 1 l vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme mrkev. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 40 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Sklenice ihned vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.