Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMrkev kořen
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůSůl
- 1,75litryVoda pitná
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Mladou mrkev důkladně očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme do 1 litru vroucí vody se špetkou soli a cca 5 minut povaříme. Poté scedíme a mrkev rozdělíme do sklenic.
- 2Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme mrkev, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.