Mrkev v octové marinádě
10 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 40mililitrůOcet vinný
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do misky nalijeme ocet, přidáme cukr a špetku soli, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme mrkev, prolisovaný česnek, promícháme a necháme marinovat dvě hodiny.
- 2Mrkev vyjmeme z marinády, necháme okapat a podáváme jako zeleninovou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.