Mrkev z jihozápadní Francie
15 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr krupice
- 30gramůCibulka jarní
- 70mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vložíme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a promícháme. Přidáme drobně nasekanou jarní cibulku, a to jak zelenou, tak spodní bílou část. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec do salátu přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.
- 2Hotový salát naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.