Mrkvová polévka s hráškem
33 min.
Ingredience
- 250gramůHrášek mražený
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
636 mg
Cukr
34 mg
Postup přípravy
- 1Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.
- 3Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.