Mrkvová polévka s hráškem

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
636 mg
Cukr
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.
  • 3
    Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.