Mrkvová polévka s krutony
48 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 250mililitrůVoda pitná
- 60gramůRýže loupaná
- 1litrMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 2Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.
- 3Polévku podáváme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.