Mrkvová polévka s krutony

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  • 2
    Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.
  • 3
    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.