Mrkvová polévka ze žloutkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a znovu osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a dusíme.
  • 2
    Když je mrkev měkká, přidáme mléko rozšlehané se žloutkem, zbylý vývar, sůl a přihřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
  • 3
    Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.