Mrkvová polévka ze žloutkem
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 0,25litrMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
98 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a znovu osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a dusíme.
- 2Když je mrkev měkká, přidáme mléko rozšlehané se žloutkem, zbylý vývar, sůl a přihřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- 3Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.