Mrkvové dortíky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, až vznikne světlý krém, do kterého vmícháme nastrouhanou mrkev.
  • 3
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno. V míse je smícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, práškem do pečiva a polovinou mouky. Směs pak střídavě se zbylou moukou a ušlehanými bílky vmícháme do žloutkového těsta.
  • 4
    Těstem plníme máslem lehce vymazané zapékací formičky, které naskládáme na pečící plech. Dortíky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 175°C.
  • 5
    Upečené dortíky necháme vychladnout, vyklopíme je z misek a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.