Mrkvové dortíky
30 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceMandle
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, až vznikne světlý krém, do kterého vmícháme nastrouhanou mrkev.
- 3Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno. V míse je smícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, práškem do pečiva a polovinou mouky. Směs pak střídavě se zbylou moukou a ušlehanými bílky vmícháme do žloutkového těsta.
- 4Těstem plníme máslem lehce vymazané zapékací formičky, které naskládáme na pečící plech. Dortíky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 175°C.
- 5Upečené dortíky necháme vychladnout, vyklopíme je z misek a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.