Mrkvové syrníky
40 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůTvaroh jemný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 125mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, podusíme do měkka a prolisujeme.
- 2Tvaroh, vejce, máslo, mouku, prolisovanou mrkev a špetku soli promícháme, zpracujeme na polotuhé těsto.
- 3Z těsta tvarujeme na pomoučeném vále placičky a smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji do červena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.