Mrkvovo-medový dort

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.
  • 2
    Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.
  • 4
    Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.