Mrkvovo-medový dort
95 min.
Ingredience
- 10lžicCukr moučkový
- 200gramůKarotka
- 200gramůMed včelí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKoření perníkové
- 200gramůMouka z prosa
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.
- 2Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.
- 4Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.