Mrkvovo-pomerančová polévka

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zvolna na něm orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nasekanou na malé kousky a šťávu vylisovanou z pomeranče. Promícháme a restujeme cca 3min.
  • 2
    Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 45min povaříme až mrkev změkne.
  • 3
    Polévku rozmixujeme na hladký krém, přidáme lžičku nastrouhané kůry z pomeranče, dochutíme solí.
  • 4
    Rozdělíme do misek, dozdobíme pepřem, čerstvým koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.