Mrkvový dort s rumovou polevou

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
7 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme do husté směsi žloutky s cukrem, šťávou vymačkanou z citronu a nastrouhanou kůrou. Poté přidáme strouhanou mrkev, rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a strouhanku.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
  • 3
    Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mrkvičkami z mandlového těsta.
  • 4
    Na mandlové těsto spaříme a oloupeme mandle, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem. Přidáme bílek a na vále zpracujeme tvárné těsto. Z něj vytvoříme ozdoby na dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.