Mrkvový dort s rumovou polevou
90 min.
Ingredience
- Mandlové těsto
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůMandle
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 0,13litrRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
7 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme do husté směsi žloutky s cukrem, šťávou vymačkanou z citronu a nastrouhanou kůrou. Poté přidáme strouhanou mrkev, rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a strouhanku.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
- 3Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mrkvičkami z mandlového těsta.
- 4Na mandlové těsto spaříme a oloupeme mandle, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem. Přidáme bílek a na vále zpracujeme tvárné těsto. Z něj vytvoříme ozdoby na dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.