Mrkvový koláč s hořkou čokoládou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V misce vyšleháme 125 g másla s třtinový cukrem, vanilkovým cukrem, mletým hřebíčkem, mletou skořicí, muškátovým oříškem. Pak přimícháme vejce.
  • 2
    Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme. Společně s nasekanými vlašskými ořechy ji přimícháme do vaječné pěny. Nakonec do těsta přimícháme mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a sůl.
  • 3
    Dortovou formu vymažeme a naplníme mrkvovým těstem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme máslo s kousky hořké čokolády a pomerančovým sirupem.
  • 5
    Z trouby vyjmeme upečený koláč, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v chladničce asi 30 minut ztuhnout.
  • 6
    Koláč servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátkem pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.