Mrkvový koláč s hořkou čokoládou
70 min.
Ingredience
- 165gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček mletý
- 225gramůCukr třtinový
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMrkev kořen
- 100gramůOřechy vlašské
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSirup pomerančový
- 1kusPomeranče
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V misce vyšleháme 125 g másla s třtinový cukrem, vanilkovým cukrem, mletým hřebíčkem, mletou skořicí, muškátovým oříškem. Pak přimícháme vejce.
- 2Mrkev omyjeme, očistíme a nastrouháme. Společně s nasekanými vlašskými ořechy ji přimícháme do vaječné pěny. Nakonec do těsta přimícháme mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a sůl.
- 3Dortovou formu vymažeme a naplníme mrkvovým těstem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme máslo s kousky hořké čokolády a pomerančovým sirupem.
- 5Z trouby vyjmeme upečený koláč, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v chladničce asi 30 minut ztuhnout.
- 6Koláč servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátkem pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.