Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
45 min.
Ingredience
- 130gramůSamokypřicí mouka
- 1špetkaSůl
- 10gramůSkořice mletá
- 130gramůCukr krupice
- 130gramůMrkev kořen
- 30gramůKokos strouhaný
- 30gramůOřechy vlašské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTvaroh jemný
- 230gramůCukr moučkový
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, mletou skořici, špetku soli, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, olovový olej a důkladně promícháme, až vznikne těsto. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno a spolu se strouhaným kokosem a drcenými vlašskými ořechy přimícháme do těsta. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.
- 2Mezitím připravíme krém. Do misky vložíme měkký tvaroh, přidáme měkké máslo, citronovou šťávu, moučkový cukr a vyšleháme.
- 3Koláč necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na řezy a potřeme tvarohovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.