Mrkvový krém s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyMrkev kořen
- 400gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMandle
- 1kusVanilkový lusk
- 0,25lžičkaTresť pomerančová
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
43 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
14 g
Cukr
99 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, nastrouháme a ve vodě s vanilkou podusíme doměkka. Jakmile se odpaří voda, vyjmeme vanilku, přidáme cukr, smetanu a máslo. Necháme vysmahnout a dochutíme pomerančovou esencí.
- 2Hotový krém vlijeme do mísy, dozdobíme nasekanými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.