Mrkvový nákyp po indicku
40 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMandle
- 1špetkaŠafrán
- 250gramůMrkev kořen
- 200gramůKompot meruňkový
- 0,5litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nastrouhanou mrkev vaříme v mléce doměkka. Dbáme, aby se mléko nepřipálilo.
- 2Potom přidáme nasekané mandle, kardamom, špetku šafránu a cukr.
- 3Hotový nákyp ozdobíme kompotovanými meruňkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.