Mrkvový nákyp s hráškem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
232 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Poté mrkev scedíme a necháme okapat. Hrášek přelijeme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Okapanou mrkev rozmixujeme, přimícháme, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, citronovou šťávu a smetanu.
  • 3
    Směsí naplníme formu na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Zkusíme špejlí, pokud se hmota nelepí, je nákyp upečený.
  • 4
    Na rozehřátém másle za stálého míchání asi dvě minuty lehce osmažíme hrášek.
  • 5
    Nákyp vyklopíme na mísu, ozdobíme hráškem a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.