Mrkvový nákyp s hráškem
60 min.
Ingredience
- 800gramůMrkev kořen
- 1,2litryVoda pitná
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80lžicMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Na hrášek
- 150gramůHrášek mražený
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
232 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Poté mrkev scedíme a necháme okapat. Hrášek přelijeme vodou a necháme okapat.
- 2Okapanou mrkev rozmixujeme, přimícháme, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, citronovou šťávu a smetanu.
- 3Směsí naplníme formu na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Zkusíme špejlí, pokud se hmota nelepí, je nákyp upečený.
- 4Na rozehřátém másle za stálého míchání asi dvě minuty lehce osmažíme hrášek.
- 5Nákyp vyklopíme na mísu, ozdobíme hráškem a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.