Mrkvový salát s kukuřicí a ovocem
30 min.

Ingredience
- 150gramůKukuřice mražená
- 3kusyPomeranče
- 1lžičkaSolamyl
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůHroznové víno
- 20mililitrůMartell cognac
- 300gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmrazenou kukuřici, omyté, na poloviny překrojené hroznové víno bez peciček a oloupaný, na dílky rozebraný pomeranč.
- 2Omytou pomerančovou kůru zbavíme bílé části, nakrájíme na nudličky a svaříme spolu s pomerančovou šťávou. Zahustíme Solamylem, přilijeme koňak a krátce povaříme. Po vychladnutí přilijeme k salátu.
- 3Nakonec salát dochutíme cukrem a solí.
- 4Podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.