Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
37 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na vytření a vysypání forem
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200lžicMouka polohrubá
- Těsto
- 200gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 250gramůHrušky
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 100gramůVlašské ořechy
- 6lžicOlej z vlašských ořechů
- 4lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.
- 2Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.
- 3Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.