Muffiny s hříbky a jarní cibulkou
55 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 120gramůHříbky čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžíceSýr Parmezán
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
821 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.
- 3Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.
- 4Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.
- 5Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
- 6Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.