Muffiny s jahodami a rebarborou
60 min.
Ingredience
- Omáčka
- 3lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyCukr vanilka
- 1lžičkaCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůReveň (Rebarbora)
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka polohrubá
- 250gramůJahody zahradní
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.
- 4Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.
- 5Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.
- 6Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.
- 7Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.