Muffiny s nugátovým krémem a lentilkami
55 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 220gramůČokoláda mléčná
- 80gramůLentilky
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 220lžicMouka polohrubá
- Těsto
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 200gramůSmetana
- 220gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaJedlá soda
- 4lžíceNutella
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1204 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
9 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 ks muffiny vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Žloutky s cukrem a vanilkou utřeme do pěny. Smetanu vyšleháme na téměř tuhou šlehačku, postupně k ní přidáváme žloutkovou pěnu a vyšleháme do tuha. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Ke šlehačce přimícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Bílky zlehka zapracujeme do těsta, které rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme nugátový krém s oříšky. Formičky naplníme Střídavě světlým, tmavým a nakonec světlám těstem.
- 2Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.
- 3Ve vodní lázni si rozehřejeme mléčnou čokoládu, kterou jsme si rozlámali na malé kousky. Roztopenou čokoládu pomocí lžičky naneseme na muffiny a ozdobíme lentilkami. Když čokoláda ztuhne, muffiny dáme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.