Muffiny s nugátovým krémem a lentilkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1204 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
9 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 ks muffiny vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem, tupou stranou nože dužinu vyškrábeme do misky. Žloutky s cukrem a vanilkou utřeme do pěny. Smetanu vyšleháme na téměř tuhou šlehačku, postupně k ní přidáváme žloutkovou pěnu a vyšleháme do tuha. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Ke šlehačce přimícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Bílky zlehka zapracujeme do těsta, které rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme nugátový krém s oříšky. Formičky naplníme Střídavě světlým, tmavým a nakonec světlám těstem.
  • 2
    Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy a vložíme je do papírových košíčků.
  • 3
    Ve vodní lázni si rozehřejeme mléčnou čokoládu, kterou jsme si rozlámali na malé kousky. Roztopenou čokoládu pomocí lžičky naneseme na muffiny a ozdobíme lentilkami. Když čokoláda ztuhne, muffiny dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.