Muffiny se zakysanou smetanou a mandlemi
45 min.
Ingredience
- 60plátkůMandle plátky
- 2lžíceCukr moučkový
- Na vytření a vysypání formy
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 2gramyMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 50gramůMandle
- 3decilitryZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme cukr, vanilkový cukr, mleté mandle, směs dobře promícháme. Žloutky a máslo utřeme do pěny. Zašleháme zakysanou smetanu, směs přidáme k sypké směsi a pečlivě vše promícháme. Bílky vyšlehame na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
- 2Formu na 12 ks muffin vytřeme roztopeným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem naplníme formičky do dvou třetin. Každou muffinu ozdobíme plátky mandlí, které mírně zatlačíme do těsta. Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty chladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, posypeme zlehka moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.