Muffiny z pizzového těsta se šunkou a rajčaty

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme se solí a uděláme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice, posypeme je lžičkou cukru a zalijeme je 1 dl vlažného mléka. Jakmile kvásek vzejde, přidáme k těstu po 2 špetkách koření (majoránku, oregáno, tymián), rozpuštěné vlahé máslo, vejce a těsto důkladně uhněteme. Musí být hladké a vláčné, nesmí se lepit. Mísu s těstem zakryjeme a necháme asi 15 minut kynout.
  • 2
    Mezitím vytřeme formičky na muffiny olejem a vysypeme je polohrubou moukou. Sušená rajčata i šunku pokrájíme na kostičky. Očistíme, omyjeme a osušíme žampióny, poté je nakrájíme na kostičky. Sýr Čedar strouháme na hrubším struhadle, polovinu odložíme do misky.
  • 3
    Očištěnou šalotku pokrájíme na kostičky, které v pánvi na olivovém oleji zpěníme. Do kynutého těsta přidáme všechny připravené ingredience, těsto znovu prohněteme. Poté ho rozdělíme na 12 dílů, každý díl vložíme do formičky, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a muffiny dáme do předehřáté trouby péct při na 180°C. Pečeme do zlatova - přibližně 25 minut. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout. Podáváme v papírových košíčcích teplé nebo vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.