Mufloní guláš s játry a klobásou
150 min.
Ingredience
- 800gramůMufloní maso
- 200gramůJátra hovězí
- 120gramůKlobása uzená
- 30gramůOlej slunečnicový
- 500gramůCibule
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 20gramůFeferony sterilované
- 600gramůBrambory vařené
- 3gramyPepř černý celý
- 5gramůJalovec
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyTymián sušený
- 120gramůCibulka jarní
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 8mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůSádlo škvařené
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
- 2V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.