Mufloní guláš s játry a klobásou

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
  • 2
    V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.