Mufloní guláš s nakládanými houbami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z mladšího muflona nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kořenovou zeleninu, krátce osmahneme, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk.
  • 3
    Nyní posypeme hladkou moukou, spojíme s tukem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení přilijeme nakládané houby i s nálevem, provaříme a odstavíme.
  • 4
    Před podáváním vyndáme celé koření, rozdělíme na talíře a doplníme čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.