Mufloní guláš s nakládanými houbami
120 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 250gramůZelenina kořenová
- 300gramůCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůHouby nakládané
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z mladšího muflona nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kořenovou zeleninu, krátce osmahneme, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk.
- 3Nyní posypeme hladkou moukou, spojíme s tukem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení přilijeme nakládané houby i s nálevem, provaříme a odstavíme.
- 4Před podáváním vyndáme celé koření, rozdělíme na talíře a doplníme čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.