Mumbaiský kuřecí pilaf
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 900gramůKuřecí stehna
- 5gramůKurkuma
- 5gramůSkořice mletá
- 250gramůRýže Basmati
- 60gramůRajčata
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 50gramůHrozinky
- 50gramůKokos - mletý (Kopra)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty).
- 2Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru.
- 3Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.