Mumbaiský kuřecí pilaf

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty).
  • 2
    Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru.
  • 3
    Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.