Mung dhál suchý
40 min.
Ingredience
- 150gramůČočka jedlá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 6decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5kusůChilli paprička
- 1lžičkaKmín římský
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku propereme pod studenou tekoucí vodou a dáme do pánve. Přidáme zázvor, koriandr, mletý kmín, rozetřený česnek, mleté chilli a promícháme. Zalijeme vodou, aby byla čočka ponořená a vaříme, dokud není měkká. Osolíme a přendáme do nádoby, ve které ji budeme podávat. Udržujeme v teple.
- 2Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme chilli papričky, bílý kmín a osmahneme.
- 3Baghár nalijeme na čočku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.