Musaka se špenátem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceOlej stolní
- 1kilogramVepřové maso mleté
- 2hrnkyVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
75 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Horkou vodou spaříme špenát a posekáme.
- 2Rozšleháme vejce v zakysané smetaně.
- 3Oloupeme a nakrájíme cibuli.
- 4V hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme rajský protlak a šálek vody a podusíme.
- 5Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu podušeného masa a vrstvu špenátu, poslední vrstvu tvoří maso. Zalijeme šálkem vody a ve vyhřáté troubě pečeme.
- 6Po 30 minutách zalijeme připravenou smetanou s vejci a 20 minut ještě zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.