Musaka z vepřové kýty
80 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 400gramůRajčata
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme polovinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání zprudka opečeme po všech stranách. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Zbylou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme doměkka. Potom vmícháme měkké maso, rajčatový protlak a vše vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Směs zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.