Mušelínová omeleta
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 6kusůRohlíky bílé
- 40mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu se třemi celými vejci dáme do misky a ze tří bílků ušleháme sníh. Do misky přilijeme dvě lžíce smatany, osolíme, opepříme a rozšleháme. Nyní opatrně přimícháme k rozšlehaným vejcím sníh z bílků.
- 2Nalijeme na pánev, kde jsme rozpálili dvě lžíce másla. Usmažíme omeletu z obou stran. Tato omeleta je velmi jemná a lze ji i zavinout.
- 3Plníme strouhaným sýrem s žampiony orestovanými na zbylém másle.
- 4Podáváme jako snídani s bílými rohlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.