Mušelínová omeleta

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu se třemi celými vejci dáme do misky a ze tří bílků ušleháme sníh. Do misky přilijeme dvě lžíce smatany, osolíme, opepříme a rozšleháme. Nyní opatrně přimícháme k rozšlehaným vejcím sníh z bílků.
  • 2
    Nalijeme na pánev, kde jsme rozpálili dvě lžíce másla. Usmažíme omeletu z obou stran. Tato omeleta je velmi jemná a lze ji i zavinout.
  • 3
    Plníme strouhaným sýrem s žampiony orestovanými na zbylém másle.
  • 4
    Podáváme jako snídani s bílými rohlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.