Mušle a pórek na badyánu
40 min.
Ingredience
- 8kusůMušle srdcovky
- 2kusyŠalotka
- 350gramůPórek
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyBadyán
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSmetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.
- 2Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.
- 3Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.
- 4Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.
- 5Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.
- 6Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.