Mušle dušené s brambory v pivu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.