Mušle dušené s brambory v pivu
80 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyMušle slávky
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500gramůBrambory
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 5litrůVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.