Mušle s cava omáčkou

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
51 mg
Cukr
54 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.
  • 2
    V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.
  • 3
    Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.
  • 4
    Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.