Mušle s cava omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2lžíceŠalotka
- 375mililitrůVíno šumivé Cava
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 800gramůMušle srdcovky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
51 mg
Cukr
54 mg
Postup přípravy
- 1Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.
- 2V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.
- 3Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.
- 4Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.