Mušle s česnekem na víně Chardonnay
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramMušle slávky
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyCitronová tráva
- 6kusůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
704 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.
- 2Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.
- 3Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.
- 4Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.