Mušle s citronem
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle srdcovky
- 60gramůŠalotka
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 200mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
960 mg
Postup přípravy
- 1Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.
- 2Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.
- 3Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.