Mušle s citronem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
960 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.
  • 2
    Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.
  • 3
    Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.