Mušle s jogurtovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 50gramůOřechy lískové pražené
- 400gramůMušle slávky
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 1kusŽemle tmavá
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté mušle rozevřeme nožem a vyjmeme maso, které ihned obalujeme v hladké mouce.
- 2Osmažíme jej na rozpáleném oleji, ještě horké namočíme do studené vody a opět do hladké mouky. Znovu osmažíme.
- 3Z namočené a rozmačkané žemle, utřeného česneku se solí, mletých oříšků a olivového oleje si přichystáme směs, do které zvolna vmícháme bílý jogurt, sůl a papriku.
- 4Osmažené mušle servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.