Mušle s jogurtovou omáčkou

35 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté mušle rozevřeme nožem a vyjmeme maso, které ihned obalujeme v hladké mouce.
  • 2
    Osmažíme jej na rozpáleném oleji, ještě horké namočíme do studené vody a opět do hladké mouky. Znovu osmažíme.
  • 3
    Z namočené a rozmačkané žemle, utřeného česneku se solí, mletých oříšků a olivového oleje si přichystáme směs, do které zvolna vmícháme bílý jogurt, sůl a papriku.
  • 4
    Osmažené mušle servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.