Mušle s pórkem a chilli
55 min.
Ingredience
- 12kusůMušle svatojakubské
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusPórek
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor celý
- 200gramůČesnek
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.
- 2Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.
- 3Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.
- 4Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.