Mušle s pórkem a chilli

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.
  • 2
    Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.
  • 4
    Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.