Mušle s pórkem a smetanou
45 min.
Ingredience
- 400gramůMušle svatojakubské
- 200gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 6gramůSůl
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůPastis
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z mušlí osolíme, pórek nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi ho na másle osmahneme. Poté ho zakápneme likérem pastis, necháme odpařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut do zhoustnutí. V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmažíme maso z mušlí dozlatova.
- 2Maso z mušlí upravíme na talíře, přelijeme pórkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.