Mušle s pórkovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 400gramůMušle svatojakubské
- 200gramůPórek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůLanýž
- 50gramůŠalotka
- 60gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta.
- 2Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.