Mušle Saint-Jacque
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSoda jedlá
- 5kusůMušle svatojakubské
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůBešamel
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
893 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.
- 2Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.
- 3Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.
- 4Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.
- 5V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.
- 6Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.