Mušle Saint-Jacque

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
893 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.
  • 2
    Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.
  • 3
    Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.
  • 4
    Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.
  • 5
    V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.
  • 6
    Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.