Mušle slávky
30 min.
Ingredience
- 150gramůCeler řapíkatý
- 150gramůPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyMušle slávky
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
- 2Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
- 3Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.