Mušle slávky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
  • 2
    Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
  • 3
    Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.