Mušle svatojakubské zapečené

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
313 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle okartáčujeme pod studenou vodou, pak mezi ně vsuneme nůž a otevřeme je. Vyndáme z lastury sval a oddělíme ho od korálů, maso potom dobře opláchneme. Nakrájíme maso na plátky.
  • 2
    Do keramické misky nasypeme vrstvu soli. Do vrstvy soli lehce zatlačíme spodní misky lastur od mušlí.
  • 3
    Opláchneme špenát a 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Pak vodu ze špenátu scedíme a necháme ho na sítku okapat. Předehřejeme si troubu na 220°C.
  • 4
    Oškrábeme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a mrkev s celerem na něm podusíme. Přisypeme špetku šafránu a přilijeme vermut. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud směs nezhoustne. Pak ji odstavíme z plotny a vešleháme do ní žloutky. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Na teflonovou pánev vložíme máslo, rozpustíme a přidáme maso z mušlí společně s jikrami. Zahříváme 2 minuty.
  • 6
    Do lastur ve vrstvě soli vložíme špenát a na něj naklademe maso z mušlí společně s jikrami. Zalijeme omáčkou a zapékací misku vložíme do trouby. Zapékáme asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.